Annons

Annons

Olle åkte ur Bonde söker fru, men hittade Lisa!

Läraren Lisa skrev brevet som fångade bonden Olles intresse. Efter en tids dejtande blev det ett avbrott i förhållandet, men Lisa gav inte upp hoppet och i dag är paret kärare än någonsin.

Olle Pallars och Lisa Skoog Dahlman

Olle Pallars och Lisa Skoog Dahlman

Eftersom Lisa Skoog Dahlman, 31, än så länge jobbar och bor i Östersund medan Olle Pallars, 37, har sin gård i Järvsö, så pendlar båda så ofta de kan.
Hon har ingen tidigare erfarenhet av att bo på lantgård, men smälter in naturligt. Medan han visar runt i ladugården berättar Olle att Lisa tidigare på morgonen hjälpte till att mata de cirka 50 kossorna.
– Jag har aldrig förväntat mig att Lisa ska bli en traditionell bondmora, men visst är det roligt om vi kan dela på vissa sysslor. Viktigast för mig är att hon gör det hon vill och trivs med.
Att de möttes var egentligen en tillfällighet, eftersom båda på var sitt håll blev indragna i något som så småningom ledde till kärlek.
Olles kompis Carolina skickade i smyg in en anmälan till TV-programmet ”Bonde söker fru”. Lite senare hörde produktionen av sig och plötsligt var Olle med i urvalet.
– Ska jag vara ärlig så var jag inte så imponerad av tanken i början, jag hoppades nog åka ut längs vägen. Men till slut blev det skarpt läge och då var det bara att satsa och säga ja. Och det var ju tur det. Annars kanske vi aldrig hade träffats, säger han och tittar varmt på Lisa.
När det första avsnittet, där man presenterade säsongens bönder, sändes, fick Lisa ett kort men kärnfullt sms från sin systerdotter:
– Vi har hittat din drömman! Han heter Olle i ”Bonde söker fru”.
Lisa blev nyfiken och tittade på Olles presentation på nätet.
– Han verkade gullig och trevlig så jag tänkte, varför inte? Jag totade snabbt ihop ett brev som jag skickade in.

Jag är en tävlingsmänniska som hatar att förlora

Bland annat skrev hon om sitt intresse för djur och träning, och att hon inte skulle ha något problem med att flytta om känslorna var de rätta.
– Från att skriva ett brev till att sitta här, det är nästan ofattbart. Det är en romantisk klyscha men det känns faktiskt som om det var meningen att vi skulle träffas, säger hon.
Så småningom fick Olle veta att han trots allt inte var en av de bönder som skulle vara med i TV under sommaren. Däremot hade han hunnit få ett fyrtiotal brev från dejtingsugna kvinnor. Det första han läste var Lisas, som låg i ett guldkuvert.
– Det var ganska lättsamt skrivet och hon verkade vara en genuin tjej med många fina sidor.
Han gick på instinkt och ringde Lisa.
– Jag blev väldigt glad när jag förstod att han valt ut mitt brev bland alla. Dessutom var jag lättad över att slippa vara med i TV! Jag är en tävlingsmänniska som hatar att förlora, och nu slapp jag fundera på alla de andra tjejerna, säger hon.
Efter många långa telefonsamtal började de ses.
– Första helgen hos Olle blev jättemysig och en bra start. Vi lagade mat, pratade och tog det lugnt, berättar Lisa.

Annons
Olle Pallars och Lisa Skoog Dahlman

Lisa och Olle

När de dejtat ett tag skulle Lisa åka till Spanien i tio dagar. Hon var nykär och glad, och trodde att hon och Olle var på väg att bli ett par.
Samtidigt började Olle känna sig osäker på om förhållandet var något att bygga på. När Lisa kom hem igen berättade han hur han kände, och de gick skilda vägar.
Under den här tiden blev Olle förtjust i en annan tjej.
– Vi var aldrig arga eller ledsna på varandra, men det blev en väldigt jobbig sommar för mig, minns Lisa.
Hon höll kontakten med Olle och fortsatte att hoppas.
– Jag var övertygad om att det skulle bli vi igen. Olle var så annorlunda jämfört med andra killar jag träffat och jag var väl inte redo att släppa den biten.
Framåt hösten märkte Lisa att tonen i Olles mejl förändrades. Hon frågade och fick veta att förhållandet med den andra tjejen var slut.
I oktober föreslog Lisa att de skulle ses, men Olle var tveksam.
– Han hade sett mig bli sårad och var lite rädd, medan jag tyckte att vi var vuxna människor och att det ändå aldrig finns några garantier, säger hon.

Till slut kom Olle till Östersund och hälsade på. Sedan dess har förhållandet utvecklats på ett helt nytt sätt.
– Mina känslor för Lisa har vuxit fram successivt. Nu är jag så glad att jag träffade henne och planerar att leva resten av livet med henne, säger han.
I början kände Lisa av otryggheten efter uppbrottet, men gradvis har tilliten kommit tillbaka.
– Olle har bjudit in mig i sitt liv och hans omtänksamhet gör att jag känner mig speciell. Att veta att jag är den enda person han vill vara med, det ger en trygghet, säger hon.
De har liknande intressen men är också olika på flera sätt. Olle är lugn och eftertänksam, Lisa hetsig och känslosam.
– Hon är mer intensiv och allt går snabbare för henne. Men hon kan ändå ta det lugnt så vi kompletterar varandra ganska bra, säger han.
Efter nystarten har paret träffat varandras familjer, och nyligen åkte de på en charter till Teneriffa tillsammans.
– Det visade sig att vi tycker ungefär lika mycket om att sola och dricka drinkar, säger Olle och ler.

Samtidigt som vi blir lite nykära varje gång vi ses så är saknaden jobbig

Med tiden har de lärt sig uppskatta olika saker hos varandra.
– Han tänker på alla. Små saker som att han lagar mat, bakar prinsesstårtor till alla i familjen som fyller år eller att jag får välja vilken film vi ska se, det är fint. Samtidigt kan han vara ganska bestämd och envis, precis som jag, säger Lisa.
Han å sin sida uppskattar att hon alltid bryr sig.
– Jag gillar också hennes förmåga att planera och att hon förstår att jag ibland måste jobba mycket.
Lisa trivs i Östersund och med sitt arbete som yrkeslärare inom hotell och turism, men kan tänka sig att flytta till Järvsö om hon hittar en vettig sysselsättning. Båda har insett att de i längden inte vill ha ett distansförhållande.
– Samtidigt som vi blir lite nykära varje gång vi ses så är saknaden jobbig. Speciellt när vi har träffats mycket och somnat och vaknat tillsammans, säger de.
I ett förhållande på avstånd är romantik, att bry sig om varandra i vardagen, alldeles särskilt viktigt.
– Man måste visa varandra vad man känner, annars kommer det aldrig att fungera, säger Olle.
När Lisa kom till Järvsö nyligen fick hon en bukett röda rosor. Lisa brukar ge Olle små presenter och lämnar ofta kärleksfulla lappar till honom när hon reser hem.
Båda drömmer om att bilda familj tillsammans så småningom.
– Jag längtar jättemycket efter barn och fantiserar om framtiden, säger Lisa.

Av Annika Sohlander Foto: Pernilla Wahlman

LÄS OCKSÅ
Peter och Helena blev kära i ”Bonde söker fru”

Vi blev kära vid första ögonkastet!

Vår långa kärlekssaga började med en vit lögn…

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…