Annons

Annons

Omelett med lök och salami

Omelett är bästa vardagsmaten då det både är snabblagat och mättande! Här får du recept på en variant med salami och två sorters lök.

Omelett med lök

Du kan fylla omeletten med nästan vad som helst: stekt svamp, smörstekt spenat, riven ost, lax eller annat gott som du har hemma.

Omelett med lök och salami

4 personer
2 purjolökar
2 rödlökar, gärna färska
2 msk rapsolja
salt och peppar
½ dl vatten
100 g färskost
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 tsk kummin (kan uteslutas)
1 tsk torkad timjan
150 g salami, strimlad
250 g körsbärstomater, halverade
färsk timjan

Annons

Servering:
knäckebröd

1. Ansa och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs all lök mjuk i en stekpanna med olja under omrörning. Salta och peppra.
2. Tillsätt vatten och låt puttra på svag värme, 10 minuter.
3. Rör samman färskost, ägg, grädde, kummin och timjan. Häll blandningen i stekpannan. Låt steka på svag värme tills krämen stannat.
4. Vid servering: Toppa omeletten med strimlad salami, halverade tomater och färsk timjan. Servera med knäckebröd.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Potatisomelett med matjessill och dijonkräm

Omelett med svamp och chèvre

Omelett med räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…