Annons

Annons

Omelett med räkor

Omelett med räkor – när du är sugen på något enkelt, snabbt och gott!

Omelett med räkor

2 personer
1/2 gul lök
125 g sparris
1 msk smör
100 g kokt potatis
3 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 dl riven ost
1 msk dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g räkor, ca 90 g skalade
Servering:
sallad

Annons

1. Skala och skiva löken. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. Fräs lök och sparris i en stekpanna med smör ett par minuter.
2. Skär potatisen i bitar och låt fräsa med i någon minut.
3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, dill, salt och peppar, och häll 
i pannan. Peta så att det rinner ner. Stek på medelvärme, ca 10 minuter.
4. Skala räkorna och strö över omeletten. Servera med sallad.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Omelett med svamp och chèvre

Omelett med rostade cocktailtomater och fetaost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…