Annons

Annons

Öppen skaldjurslasagne toppad med rom och parmesan

En elegant lasagnerätt att överraska vännerna med. Lasagnen förkokas och blir färdig bums!

Öppen skaldjurslasagne

Öppen skaldjurslasagne toppad med rom och parmesan

4 personer:

8 lasagneplattor, färska

125 g salladslök

500 g sparris

Sås:
2 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl torrt, vitt vin

2 dl mjölk

4 msk hummerfond

Annons

4 dl matlagningsgrädde

250 g skalade räkor

salt, svartpeppar

Topping:

4 msk stenbitsrom

riven parmesan

Så här gör du:

Koka lasagneplattorna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg dem mellan två diskhanddukar så att de håller sig varma.

Skiva löken fint. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär i bitar. Koka sparrisen någon minut tills den är knappt mjuk. Låt rinna av.

Sås: Smält smör i en kastrull och fräs löken några minuter tills den mjuknat. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt mjölk, hummerfond och grädde. Sjud i 5 minuter medan du rör om. Krydda. Blanda ner räkor och låt dem bli genomvarma.

Varva lasagneplattor med sås och sparris. Toppa med rom och strö över riven parmesan.

Av Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…