Annons

Annons

Örtfylld lax 

Ett roligt sätt att tillaga den klassiska laxfilén. Servera gärna laxen tillsammans med potatissalladen du också får recept på.

Året Runt
6 personer
2 hela urbenade mittenbitar färsk lax à 500 g
1 dl grovhackad dill
1 knippe gräslök
2 citroner, skivade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja

Garnering:
grovhackad dill
citron

Annons

Lägg ena laxskivan med skinnsidan nedåt. Blanda dill och gräslök och lägg på laxsidan. Lägg på citronskivorna. Salta och peppra. Lägg på den andra laxsidan med filésidan nedåt. Bind samman laxsidorna med ett blötlagt steksnöre.
Pensla laxen med olja och vira in i folie. Grilla i kanten på grillen ca 7 minuter på varje sida.
Ta av folien och lägg tillbaka laxen på grillen, nu mer över glöden. Grilla 4–5 minuter tills skinnsidan är knaprig och laxen är genomstekt. Ta bort snöret och garnera med kryddgrönt och citron.

Recept på en ljuvlig och lätt potatissallad med sparris hittar du här

Tips!
Variera örterna efter vad du tycker bäst om.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…