Annons

Annons

Kryddiga köttfärsspett med tomatsalsa i pitabröd

Kryddiga spett med chili och vitlök, mixad med persilja och mynta. Färsspett med heta smaker från Mellanöstern. Servera med svalkande salsa i pitabröd.

Spett

Harissa är en nordafrikansk krydda, gjord bland annat på chili och vitlök. Den kan bytas mot annan chilipasta.

Kryddiga köttfärsspett med tomatsalsa i pitabröd

 4 PERSONER
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad mynta
2 msk finhackad persilja
1/2 msk harissa
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SALSA:
1 röd lök
1/2 gurka
3 tomater
3 msk finhackad persilja
1 msk olivolja
flingsalt
TILL SERVERING:
grönsallad
pitabröd
ev lite gräddfil
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och vitlök. Blanda alla ingredienser till färsspetten och forma med fuktiga händer till 8 avlånga järpar.
Bryn järparna runt om i lite smör. Trä järparna på spetten, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 10 minuter.
Finhacka löken. Skala, kärna ur och tärna gurkan fint. Tärna tomaterna fint. Blanda med persilja, olja och flingsalt i en skål.
Värm pitabröden.
Servera med salsa, pitabröd plus eventuellt lite gräddfil.

Annons

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…