Annons

Annons

Osso buco på fläskotlett

Osso buco – gör denna italienska klassiker på fläskkotlett istället för kalvlägg. Lika gott och lättlagat!

Osso buco gjord på fläskkotlett

4 personer
1 gul lök
50 g rotselleri
½ purjolök
1 morot
2 msk smör
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
några kvistar färsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kotletter
1 msk smör
Garnering:
rosmarin
Servering:
ris, pressad potatis eller pasta, 
t ex tagliatelle
grönsallad

Annons

1. Skala och hacka lök och rot
selleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och slanta moroten. 
Fräs allt blankt och smidigt utan 
att det får färg i en stekpanna med 2 msk smör.
2. Tillsätt krossade tomater, vin, fond och rosmarinkvistar, och låt koka, ca 15 minuter.
3. Salta och peppra på kotletterna. Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med 1 msk smör.
4. Skär bort fettkanten och lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Låt sjuda, ca 10 minuter.
5. Garnera med rosmarin och 
servera med kokt ris, pressad potatis eller pasta, t ex tagliatelle samt en grönsallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

Prova också:

Fläskkotletter med ugnsrostade grönsaker

Timjankotlett med rödbetspotatis

Helstekt kotlett med färskost och skinka

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…