Annons

Annons

Osso buco på fläskotlett

Osso buco – gör denna italienska klassiker på fläskkotlett istället för kalvlägg. Lika gott och lättlagat!

Osso buco gjord på fläskkotlett

4 personer
1 gul lök
50 g rotselleri
½ purjolök
1 morot
2 msk smör
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
några kvistar färsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kotletter
1 msk smör
Garnering:
rosmarin
Servering:
ris, pressad potatis eller pasta, 
t ex tagliatelle
grönsallad

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Skala och hacka lök och rot
selleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och slanta moroten. 
Fräs allt blankt och smidigt utan 
att det får färg i en stekpanna med 2 msk smör.
2. Tillsätt krossade tomater, vin, fond och rosmarinkvistar, och låt koka, ca 15 minuter.
3. Salta och peppra på kotletterna. Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med 1 msk smör.
4. Skär bort fettkanten och lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Låt sjuda, ca 10 minuter.
5. Garnera med rosmarin och 
servera med kokt ris, pressad potatis eller pasta, t ex tagliatelle samt en grönsallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

Prova också:

Fläskkotletter med ugnsrostade grönsaker

Timjankotlett med rödbetspotatis

Helstekt kotlett med färskost och skinka

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…