Annons

Annons

Ostfyllda kycklingrullader med rostad potatissallad

Fyll dina rullader med krämig ost och linda bacon runtom. Servera med en rostad potatissallad. Smaklig måltid!

Ostfyllda kycklingrullader med rostad potatissallad

4 personer
700–800 g tunt skivad kycklingfilé
100 g cream cheese med smak av grillad paprika
5 soltorkade tomater
8 basilikablad
140 g bacon

Rostad potatissallad:
1 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 ask cocktailtomater
1 stånd grön sparris

Annons

Fetaostsås:
100 g fetaost
3 dl turkisk yoghurt
1 msk pressad lime
2 msk finhackad persilja

Garnering:
färsk basilika

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingen och dela om du har hela filéer. Lägg ut skivorna plant på en skärbräda. Bred ut osten på kycklingskivorna. Strimla tomaterna och fördela på osten och lägg på basilikabladen. Rulla ihop skivorna från kortsidan. Rulla baconskivor runt rullarna. Bryn rulladerna runt om i lite matfett. Stek med skarven nedåt först.

Placera rulladerna i en smord ugnsform och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Tvätta och dela potatisen, lägg på plåt med bakplåtspapper, häll olivolja över, vänd om så att allt blandas om. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.

Halvera tomaterna. Ansa sparrisen, ta bort änden och koka sedan i lättsaltat vatten ca 3 minuter, spola genast av i kallt vatten. Dela sparrisen i mindre bitar. Blanda potatis, tomater och sparris. Smula sönder fetaosten till såsen och blanda med yoghurt, limesaft och persilja. Smaka av med lite salt och peppar. Servera kycklingrullader med potatissallad och fetaostsås.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

rullader
Recept – Bacon och örtfyllda skinkrullader

rullader
Recept – Kycklingrullader med ost

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…