Annons

Annons

Ostpuckar med spickeskinka

Små ostpuckar med spickeskinka och granatäpple serverade i mandelmusselformar – kan det bli finare än så?

Ostpuckar med spickeskinka

18 stycken
2 dl riven smakrik ost
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl olivolja
1 dl mjölk
1 ägg
Topping:
125 g ricotta
9 skivor spickeskinka
granatäppelkärnor, finns även 
i frysdisken

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda ost, mjöl och bakpulver 
i en skål. Tillsätt olja, mjölk och ägg, och rör ihop till en smet.
3. Fördela smeten i små muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 12 minuter. Låt svalna.
4. Vid servering: Ta ur muffinsen ur formarna. Toppa med en klick ricotta. Garnera med ½ skiva skinka och granatäppelkärnor.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smördegssnurror med skinka

Smördegsrutor 
med parmaskinka

Ostpajer med saffran


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…