Annons

Annons

Oväntade mötet mellan de två legendarerna

Ingemar Stenmark och Anja Pärson. Båda är folkkära legendarer som har fått tiotusentals svenskar att bita på naglarna i tv-soffan. Nu ska de båda skidhjältarna göra upp med varandra – i Båstad!

 

Anja Pärson och Ingemar Stenmark år 2001. (Foto: IBL)

Tennisevenemanget Swedish Open, som anordnas i Båstad varje år, har växt fram till något mer än bara en tennistävling. Numera är det ett fullt spektakel, på alla sätt och vis, under ett par juliveckor varje sommar. Så också i år när turneringen firar 70 år fyllda.

Ingemar Stenmark mot Anja Pärson

En höjdpunkt som vi kanske ska se extra mycket fram emot är det oväntade mötet mellan två av Sveriges genom tidernas största idrottsstjärnor: skidsportslegendarerna Anja Pärson, 36, och Ingemar Stenmark, 61.

Annons

De både Tärnabyfostrade alpinhjältarna ska tävla mot varandra i en konstgjord skidbacke, mitt i tennismeckat på den skånska västkusten. Turneringschefen Christer Hult berättar för Expressen att han räknar med att antalet gäster kommer bli många fler än vanligt.

Läs mer: Anja och Filippa om att jobba ihop

Hur många av de potentiella besökarna som kommer att lockas av uppgörelsen mellan Stenmark och Pärson står fortfarande skrivet i stjärnorna, men turneringschefen Hult verkar säker på sin sak när han berättar om årets Båstad-upplägg.

– Vi bjuder upp till fest även vid sidan av tävlingen, säger han.

Anja: ”Då vill vi ju alla vinna”

Under våren har vi fått lära oss att Anja Pärson har flera strängar på sin lyra. 36-åringen gjorde storsuccé när hon tillsammans med danspartnern Calle Sterner slutade på andra plats i 2017 års upplaga av Let’s Dance.

– En andraplats är en andraplats och så är det ju. När man går in i en tävling så vill vi ju alla vinna, kommenterade Anja finalförlusten.

Vi kan nog räkna med att samma vinnarinstinkt kommer att infinna sig i mötet mot Ingemar Stenmark i Båstad i juli.

Stenmark som för övrigt inte bara har skidåkningen gemensamt med sin kommande sommarkombattant. Även han har gjort succé i TV4:s dansprogram, då han tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling, vann hela tävlingen för två år sedan.

FO & O inviger Båstadveckorna

Melodifestivalbekanta FO & O inviger evenemanget den 16 juli. Sedan varar Swedish Open, som är herrarnas turnering, fram till 23 juli. Samma dag startar sedan Ericsson Open, som är namnet på damernas turnering. Den 30 juli är sedan Båstadveckorna över för den här gången.

Text: Hemmets.se


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…