Annons

Annons

Oxfilépizza med hemgjord pizzadeg och tomatsås

1 januari är internationella pizzadagen. Passa på att fira!

Här hittar du fler recept på hemgjorda pizzor

Pizza med oxfilé

2-3 pizzor
1 pizzadeg, grundrecept hittar du här
5 dl tomatsås, recept hittar du här
8 dl riven ost, gärna Wästgöta Kloster
ca 15 skivor oxfilé, tillagad
ca 3 dl kantareller
rucolasallad
pinjenötter, rostade
svartpeppar

Annons

Aromsmör:
200 g normalsaltat smör, rumstempererat
salt
1 tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor, finrivna
1/2 dl finhackad persilja
chiliflingor

Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen, spara en kant runt om. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

Aromsmör: Vispa smöret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt salt och citronsaft, vispa ihop. Blanda i vitlök och persilja. Spritsa ut aromsmöret eller forma det till en rulle i fuktat smörpapper. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme. Skär smörrullen i slantar. Lägg i rumstemperatur ca 10 minuter före serveringen. Garnera med chiliflingor.

Skiva den grillade oxfilén. Dela och fräs kantarellerna knapriga i smöret, 5-8 minuter. Toppa den färdiggräddade pizzan med oxfilén, kantareller, aromsmör, rucola, pinjenötter och svartpeppar.

TIPS!
Oxfilén kan bytas ut mot färdigköpt rostbiff i tunna skivor eller grillad kyckling.

Av Lena Söderström Foto: Anna Skoog

Här hittar du fler recept på hemgjorda pizzor

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…