Annonssamarbete med ATG

Så fick Amanda tillbaka styrkan och självförtroendet

Malin Gustavsson tackar personalen på Glimma barn och ungdom i Falun för 13-åriga dottern Amandas framsteg. ”Deras arbete är jätteviktigt, det är många som skulle behöva få den här chansen”, säger hon.

Malin och Amanda Gustavsson besöker Glimma flera gånger i veckan.

Malin Gustavsson från Hedemora berättar att hon ibland inte kan hålla tillbaka tårarna när hon ser framstegen som barnen på Glimma gör.
– Vi har suttit och gråtit ihop många gånger vi föräldrar. Vi är så glada över att se våra barn känna glädje och utvecklas. Det är gudomligt att få vara med om.
För ATGs Drömfond var det inte ett svårt beslut att stötta föreningen Glimma barn och ungdom i Falun. Genom att aktivera hela familjen vill Glimma hjälpa barn med fysisk och psykisk ohälsa och inspirera till en hälsosammare livsstil.
Det var i samband med att Malin Gustavssons 13-åriga dotter Amanda gick igenom en tuff period och kämpade med sömnproblem, oro och övervikt, som hon hörde talas om föreningens sätt att arbeta.

Gymmet en barriär

Amanda har testat många sporter och tycker om att styrketräna, men att besöka ett gym är förknippat med mycket fokus på kropp och snygga träningskläder, vilket för henne har inneburit en barriär, berättar mamma Malin.
– Till Glimma kan man komma som man är. Här har Amanda en egen personlig tränare och vi föräldrar är med i gruppträningen. Ungdomarna pushar varandra, och det har blivit en stor gemenskap, berättar Malin.
Dessutom får barnen kostrådgivning och lär sig att göra egna hälsosamma mellanmål och baka nyttiga kladdkakor.
Amanda själv inflikar:
– Det blir jättegott, nästan godare än det vanliga.
Hon förklarar att hennes syn på träning också förändrats.
– Jag har blivit mer mycket taggad på att träna, om jag har haft en dålig dag så känns det mycket bättre efter att ha varit där.
– För mig har Glimma betytt mycket. Jag vågar ta för mig mer nu. På Glimma är alla lika mycket värda. Det är skönt att vara där, säger hon.

”På Glimma är alla lika mycket värda” säger Amanda.

Mamma Malin intygar att hennes dotter har genomgått en förändring.
– Vi ser sådan skillnad på Amanda. Innan var hon ledsen och orolig, det var kaos. Efter några veckor på Glimma blev hon piggare och gladare. I skolan märkte de att hon hade lättare att koncentrera sig, säger hon.
Hur kändes det för dig att se den förändringen?
– Helt underbart, det var som en stor sten som föll.
Förutom ett förändrat humör och nya kostvanor har Amanda också blivit kvitt problem med knäna sen hon kom igång med träningen.
Malin förklarar att aktiviteterna på Glimma har blivit en del av vardagen och att de andra ”glimmisarna” och personalen är som en extra familj.
– Personalen kan till exempel skicka ett peppande sms på morgonen till Amanda.


Hockeyproffset Peter Forsberg är ambassadör för ATGs Drömfond. Här besöker han barnen och ungdomarna på Glimma.

Åker 10 mil för 
träningen

Malin kör med glädje de tio milen fram och tillbaka mellan Hedemora och Falun tre till fyra gånger i veckan med Amanda och tänker fortsätta göra det så länge det är möjligt. Ibland åker de till Glimma för att bara vara. Förutom fysiska aktiviteter finns möjlighet att läsa läxor, spela spel, pyssla, göra avslappningsövningar och få massage.
Vad betyder Glimma för er?
– Just nu är det en stor del i Amandas liv och behövs för att hon ska klara av vardagen och känna sig någorlunda pigg och glad. När hon inte får sin träning, märks det på hennes humör.
– Det är så många som skulle behöva få den här chansen. Det finns barn som blir mobbade och mår riktigt dåligt, och när de är på Glimma kan de glimma ut och vara sig själva, jag har aldrig hört ett ont ord sägas här.

Glimma 
gör skillnad

Glimma barn och ungdom i Falun startades av initiativtagaren Sussi Wilen Dacke. Genom rörelseglädje hjälper Glimma familjer, barn och unga med fysisk och psykisk ohälsa och inspirerar till en hälsosam livsstil. Föreningen mottog nyligen 
50 000 kronor från ATGs Drömfond.


Genom rörelseglädje hjälper Glimma familjer, barn och unga med fysisk och psykisk ohälsa.

ATG 
– för ett mer 
levande Sverige

ATG, AB Trav och Galopp, är inte som andra spelbolag. 
Det ägs helt av trav- och galoppsporten vilket innebär att ATG årligen ger hela sitt överskott på cirka 1,7 miljarder till sporten.
I över 40 år har ATG varit en samhällsaktör i Sverige bland annat genom att:
• ATG är det enda spelbolag 
i Sverige som betalar spelskatt, 35 % av det som blir kvar när spelarna fått sitt.
• ATG stöttar idrott och hälsa. Bland annat genom Olympiatravet, som genererat över 235 miljoner kronor till Sveriges Olympier och Paralympier.
• ATG stöttar både Hästnäringens Nationella Stiftelse, svensk hästforskning och ridsporten i stort.

Vad är ATGs 
Drömfond?

ATGs Drömfond är plattformen som samlar alla ATG:s engagemang och sponsorskap. Sedan starten för över 40 år sedan har ATG varit en positiv kraft som både initierat och finansierat projekt inom hästnäringen, samhället och idrotten. Genom ATGs Drömfond fick i år fyra föreningar, som motverkar utanförskap och ohälsa genom idrott, pengar till att förverkliga sina drömprojekt. Läs mer om arbetet på drömfond.se.

Läs också: Unite People samlar ungdomar från hela världen på sin kvällsfotboll i Varberg


Kommentera

AnnonsSENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNTLaddar startsidan…