Annons

Annons

Paj med kräftstjärtssallad och romkräm

En kall paj som passar fint på buffébordet. Pajen passar även att servera som förrätt.

 

Melon- och kräftstjärtssallad på romkräm

4 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Romkräm:
2 dl kesella
200 g cream cheese
50 g röd rom
2 msk finhackad dill

Fyllning:
150 g kräftstjärtar, gärna med dillsmak
1 liten galiamelon
1 liten cantaloupemelon
1/2 gurka
valfri sallad
1 citron, skivad
1 limefrukt, skivad

Annons

Garnering:
dillvippor

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och matfett, använd gärna en matberedare, tillsätt vatten och låt allt formas till en degboll.

Gilla Året Runt på Facebook

Låt vila svalt ca 20 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform. Nagga skalet med en gaffel och grädda det i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Blanda ingredienserna till romkrämen och bred ut i det kalla pajskalet. Lägg salladsblad i pajskalet utmed sidorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och kärna ur melonerna. Tärna eller gör melonkulor med ett kuljärn. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Blanda kräftstjärtar, melon och gurka och lägg i pajskalet.

Garnera med citron, lime och dillvippor.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Saknar du en avlång pajform? Klicka in i Året Runts butik och fynda ett praktiskt pajformsset i non-stick-stål med löstagbar botten. Det kommer att bli din favorit i köket. Avlång form, 35x11x2,7 cm, och fyrkantig form, 21x21x2,4 cm för bara 149 kr (för dig som prenumerant på tidningen är priset 99 kr).

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…