Annons

Annons

Öppen paj med sparris och fetaost

Bjud på en härlig vegetarisk paj med massor av goda grönsaker – sparris, tomat, squash och tomat! Fetaost ger det lilla extra.

Paj med sparris, fetaost och tomat recept

Paj med sparris fetaost och tomat – recept

4–6 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
6 små delikatess- eller färskpotatisar
1 rödlök
½ liten zucchini
2 morötter
1 kvist cocktailtomater
250 g grön sparris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl olivolja
65 g babyspenat
150 g fetaost

Annons

Pensling:
1 äggula

Garnering:
citronskal
färska örter, t ex timjan
parmesanost

Gilla Året Runt på Facebook

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör. Tillsätt vatten och forma till en boll. Låt vila kallt, ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Fyllning: Skala och klyfta potatisen. Skala och klyfta löken. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär morötterna i bitar. Halvera tomaterna. Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Lägg alltsammans i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 20 minuter. Rör några gånger under tiden. Vänd ner spenaten. Låt kallna.
4. Pajdeg: Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, och gör en cirkel som är ca 30 cm i diameter. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
5. Fyllning: Smula över fetaosten och lägg på grönsakerna, men lämna en kant runt om, ca 6 cm bred. Vik upp kanten och pensla den med en uppvispad äggula.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 minuter.
7. Vid servering: Garnera med citronskal, färska örter och riven parmesanost.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Paj med tomat och svartkål

Sparrispaj med lagrad ost

Sparrispajer med ädelost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…