Annons

Annons

Palsternackssoppa med äppel-och baconfräs

Krämig rotsakssoppa som passar lika bra som fin förrätt, till middag eller att ta med i lunchlådan! Den rökiga sältan i bacon och det friska äpplet ger soppan en härlig smakskjuts.

Palsternackssoppa med äppeltopping

4 personer
1 gul lök
olivolja till stekning
500 g palsternacka
500 g potatis, mjölig sort
2 dl torrt vitt vin, kan uteslutas och ersättas med vatten
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar

Annons

Äppel- och baconfräs:
140 g bacon
1 äpple
2 tsk currypulver
1 krm salt

1. Skala och hacka löken och fräs 
i en kastrull med olja.
2. Skala palsternacka och potatis och skär i bitar, och låt fräsa med löken ett par minuter.
3. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar, och låt koka under lock tills palsternacka och potatis mjuknat, ca 15 minuter.
4. Äppel- och baconfräs: Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär äpplet i bitar och fräs äpple och curry i stekpannan 
i olja. Salta. Lägg över i en skål, 
och blanda ner baconet.
5. Mixa soppan slät. Tillsätt 
grädde och smaka av med salt 
och peppar. Servera soppan med äppel- och baconfräs.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Krämig blomkålssoppa med svamp och bacon

Broccolisoppa med gorgonzolakräm

Potatis- och purjolöksoppa 
med päron

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…