Annons

Annons

Pannacotta med kardemumma och hallon

Smaksätt pannacottan med kardemumma. Extra gott i kombination med jordgubbar och hallon!

Pannacotta med kardemumma och hallon recept

Pannacotta med kardemumma och hallon

4 personer
2 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
100 g jordgubbar, skivade
125 g hallon

Annons

Garnering:
½ dl kokosflingor
ev citronmeliss

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt 
vatten, 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och 
kardemumma. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i grädden. 
Låt svalna.
3. Fördela hälften av grädden 
i 4 koppar. Låt stå kallt.
4. Lägg i hälften av hallonen och jordgubbarna i kopparna när krämen är kall och börjat stelna lite. Häll på resten av gräddsmeten. Låt stå i kylen, 1 timme.
5. Vid servering: Garnera  med resten av bären, kokosflingor och citronmeliss.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Chokladpannacotta med bär och daim

Vaniljpannacotta 
med lingonkompott

Nutella- och kokospannacotta


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…