Annons

Annons

Rabarberpannacotta

Enkelt och smarrigt dessert med smaka av rabarber och vanilj!

Fylld lax med färskost och räkor recept

Pannacotta med rabarber och vanilj – recept

4–6 små glas

5 gelatinblad
300 g späd rabarber
1 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
Garnering:
kokt rabarber
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt 
vatten, 10 minuter.
2. Skala och skär rabarbern i tunna skivor. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Koka upp vatten, vaniljstång, 
vaniljfrön och socker. Lägg 
i rabarbern och koka den mjuk, 4–6 minuter. Ta upp vaniljstången. Ta undan 1 dl av den kokta rabarbern. Mixa resten till en slät sås. Lägg den mixade blandningen 
i en gryta. Tillsätt grädde och 
koka upp.
4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Fördela 
i glas och låt stå kallt, 2 timmar. Toppa med rabarberblandningen som du tog undan. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rabarberkompott med vaniljgrädde och rostad mandeltopping

Rabarberkompott med maräng

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…