Annons

Annons

Paprikasoppa med tortilla

AR Festliga vardagsrätter Janet Gustavsson

Rostad paprika ger härlig smak till den snabblagade soppan.

4 personer

4 röda paprikor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot, grovt riven
3 tomater
5 dl grönsaksbuljong, 1 tärning
2 dl crème fraiche
100 g lufttorkad skinka
50 g hasselnötter, hackade
2 tortillas
75 g Västerbottensost, riven
1 gul lök, hackad

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Skär paprikorna i klyftor och rosta i ugn tills skalet börjar bli svart och blåsigt. Lägg paprikorna i en plastpåse, förslut och låt dem ligga i 15 minuter. Ta upp paprikorna och skala dem.

Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs tillsammans med morot i lite olivolja några minuter. Mixa paprikaköttet med lök- blandningen. Tärna tomaterna och tillsätt dem. Späd med grönsaksbuljong, koka upp och smaka av med salt och peppar.

Finhacka skinkan. Hacka hasselnötterna grovt. Vispa crème fraichen så den tjocknar och blanda ner skinka och nötter.

Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper, strö över Västerbottensost och lök. Gratinera i ugnen ca 10 minu-ter. Skär i tårtbitar och servera tillsammans med skink- och nötröran till soppan.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…