Annons

Annons

Päron- och aniskaka i långpanna

Lätt lakristsmak får dessa ljuvligt saftiga rutor med päron. Bakade i långpanna, smart och smidigt!

Päron- och aniskaka i långpanna

ca 24 stycken

ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
1/2 msk anisfrön, mortlade
4 ägg
225 g smör, rumsvarmt
1/2 dl mjölk
3 päron
2 msk mandelspån

Annons

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, bakpulver, socker och anis i en bunke.
Knäck ner äggen och tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm.
Skala och kärna ur päronen och skär dem sedan i tunna klyftor. Lägg ut klyftorna på smeten och strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar.

Recept:  Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Päronbullar i långpanna

Glutenfri päronkaka

Päronpaj med choklad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…