Annons

Annons

Päronkaka med färskosttopping

Ljuvliga rutor med päronfyllning och smak av ingefära. Toppa med en krämig glasyr på färskost och lime!

Päronkaka med färskostglasyr

ca 30 rutor
200 g smör
1 ½ dl mjölk
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 päron
5 cm färsk ingefära

Annons

Glasyr:
200 g philadelphiaost
75 g smör, mjukt
2 dl florsocker
1 citron eller 2 limefrukter, skalet av
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
mörk choklad

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten, varvat med smörblandningen.
4. Riv päronen grovt. Skala och riv ingefäran fint. Vänd ner det i smeten och blanda.
5. Häll smeten i en långpanna, 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 25–30
minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
6. Glasyr: Vispa ihop färskost, smör, florsocker, finrivet citrusskal och vaniljsocker.
7. Bred glasyren över kakan och garnera med lite finriven choklad.

Prova också:

Päron- och aniskaka i långpanna

Glutenfri päronkaka med kolasås och popcorn

Päronbullar i långpanna

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…