Annons

Annons

Päronmarmelad

Härligt gott recept med valnötter som pricken över i. Passar både skorpor och alla slags ostar.

2 citroner, saft + finrivet skal
1 1/2 kg päron
10 dl syltsocker
1 vaniljstång, urskrapad
100 g valnötter

Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Sjud päronbitar, citronsaft och skal och vaniljfrön i en tjockbottnad kastrull under lock ca 20 minuter. Tillsätt socker, rör om noga och låt sockret smälta.
Koka upp igen och låt koka 15 minuter utan lock. Grovhacka nötterna och vänd ner dem när 5 minuter av koktiden återstår.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Gör marmeladprovet och skumma av. Låt vila 15 minuter, rör någon gång. Häll upp på rena burkar, förvara svalt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…