Annons

Annons

Påskägg med äggröra och räkor

En god och krämig äggröra som serveras i äggskal och toppas med dillräkor. Enkelt recept att göra och med mycket påsk­känsla.

Året Runt

4 personer:
2 msk smör
8 ägg
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
3 msk klippt gräslök

Till servering:
12–16 skalade räkor
2 msk finhackad dill
4 tomma äggskal

Smält smör på svag värme i en vid kastrull. Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel. Tillsätt gräs­lök. Häll äggsmeten i kastrull­en och rör med en trä­gaffel mot botten tills röran blivit tjock och kräm­ig.
Fördela äggröran i tomma ägg­skal och toppa med räkor och gräslök.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…