Annons

Annons

Påskpyntad prinsesstårta

Prinsesstårta passar fint till alla firardagar. Denna har vi påskpyntat med söta påskliljor i marsipan.

Baka prinsesstårta

Dekorera din prinsesstårta med påskens blommor.

Prinsesstårta med påskliljor

Ca 10 bitar
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver

Fyllning:
4 blad gelatin
2 dl marsánkräm
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Garnering:
grönt tårtlock
150 g gul marsipan
florsocker
flätad kant av marsipan
Gul och vit marsipan

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en rund for. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten, häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka mársankrämen enl anvisningarna på förpackningen. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i den varma krämen, ställ åt sidan.
Vispa grädden, vänd ner i krämen, låt krämen stelna rätt mycket.
Dela tårtbotten i 3 delar, bred krämen emellan lagren och som en liten kulle på översta lagret, bred kräm runt kanten.
Forma gul marsipan till påskliljor och dekorera tårtan med dessa. Pudra över florsocker. Kavla ut gul och vit marsipan och skär band, fläta och lägg runt kanten.
Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Påsktårta med lime och kola

Kolatårta med bara fem ingredienser

Chokladtårta 
med kolakräm


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…