Annons

Annons

Påsktårta med hallon och choklad

Baka en läcker chokladtårta med fyllning av choklad och hallon. Perfekt att bjuda på till påsk!

Påsktårta med hallon och choklad – recept

Ca 12 bitar
Botten:
200 g smör
6 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
125 g nougat
200 g hallon

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
godisägg och marsipankycklingar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner det smälta smöret.
4. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen strax under mitten i 20 minuter.
5. Fyllning: Värm grädden i en kastrull. Lägg ner nougaten och låt den smälta under omrörning. Häll över 
i en skål och låt svalna i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.
6. Dela kakan i två bottnar. Vispa nougatgrädden och bre eller spritsa den över den ena bottnen. Strö 
sedan över hallon och lägg på 
den andra bottnen.
7. Vispa grädden till garneringen och spritsa över kakan. Garnera med godisägg och marsipankycklingar.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Chokladtårta med påskägg

Chokladtårta 
med kolakräm

Chokladmuffins med glasyr


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…