Annons

Annons

Påsktårta med lime och kola

Tårtan gör du i god tid och förvarar i frysen. När du ska servera tårtan tar du upp den minst 20–25 minuter innan serveringstillfället och garnerar.

Påsktårta med lime och kola

Botten:
100 g smör, smält
200 g Digestivekex

Fyllning:
4 ägg delade i gulor och vitor
1 1/2 dl strösocker
400 g färskost
2 lime, rivet skal + saften av 1 1/2 lime
4 dl vispgrädde
1/2–1 burk karamelliserad mjölk á 397 g

Annons

Garnering:
godisägg
påskkycklingar

Smöra en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm ett smort bakplåtspapper i form ens botten. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen. Ställ in i kylen minst 40 minuter.

Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt limesaft och -skal. Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Rör försiktigt ner färskosten i äggsmeten och därefter vispad grädde. Tillsätt lite av äggvitorna och rör om ordentligt och rör sedan ner resten av äggvitorna.

Varva limefyllning med karamelliserad mjölk över tårtbottnen. Släta till ytan med en smörkniv eller en palett och ställ i frysen i minst 6 timmar.

Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas. Garnera med påskkycklingar och godisägg.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…