Annons

Annons

Passionsfruktscheesecake

En len och frisk cheesecake som är enkel att göra med smak av passion.

Foto: Erik Karlsson

ca 8 bitar
200 g chokladkex utan fyllning
100 g smör

Fyllning:
400 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl crème fraiche
8 passionsfrukter
2 dl apelsinmarmelad

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa chokladkexen med smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter. Låt kallna.
Vispa färskost och strösocker. Tillsätt äggen, ett i taget, och crème fraichen.

Annons

Dela 6 av passionsfrukterna mitt itu och pressa saften genom en sil. Vänd ner saften i färskoströran.
Sänk ugnstemperaturen till 90 grader. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme. Låt svalna.
Koka upp marmeladen och rör i fruktkött och saft från resterande passionsfrukter. Fördela marmeladblandningen över den kalla kakan. Dekorera med en passionsfruktshalva och lite mynta eller citronmeliss.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…