Annons

Annons

Pasta med mozzarella och bacon

pasta

Tagliatelle med mozzarella och bacon
4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 dl vitt vin
1 kruka basilika
300 g tagliatelle
2 pkt bacon (140 g/st)
1 pkt minimozzarella

Annons

Skala och finhacka lök och vitlök, låt bli glansigt i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomater och vin, låt sjuda 20 minuter. Mixa till en slät sås. Tillsätt hackad basilika.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Strimla bacon och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Blanda tomatsås och pasta. Lägg upp på stort fat, strö över mozzarellakulor och baconflagor.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Här hittar du fler goda recept med pasta:

Köttfärssås från Milano

Snabba räkpastan

Laxpytt med sparris

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…