Annons

Annons

Pasta- och salamigratäng

Bästa middagstipset är den här smarriga gratängen med paprika, salami ost och oliver!

 

Pasta- och salamigratäng
4 personer
250 g pasta, gärna en sort som tar ca 7 minuter att koka
1 rödlök
1 paprika
200 g salami
200 g cocktailtomater
olivolja till stekning
2 dl svarta oliver med kärnor
11/2 dl lagrad ost, t ex cheddar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
3. Skala och grovhacka löken. 
Skär paprikan i bitar. Tärna salamin. Dela tomaterna.
4. Stek lök och paprika i en stek-
panna med olja. Löken ska bli mjuk och glansig.
5. Varva pasta, lök, paprika, salami, tomater och oliver i en smord ugnsform.
6. Blanda ost, ströbröd och persilja. Strö blandningen över gratängen. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter; osten ska få färg. Servera 
gratängen med en sallad.

Av Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…