Annons

Annons

Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney

Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney – praktiskt, smart och gott!

Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney
4 personer
300–400 g pasta, t ex penne
olivolja till pastan
700 g fläskfilé
salt, svartpeppar
chiliflakes, efter tycke och smak
2 msk smör
Gratängsås:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
150 g tärnad fryst mango, tinad
2 dl crème fraiche
¾ dl mango chutney
3 msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
Topping:
12 cocktailtomater, gärna i olika färger
tomatkvist, kan uteslutas
1 dl riven lagrad ost
Garnering:
färska örter, t ex timjan

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda pastan med lite olja. Lägg över i en smord ugnsform.
3. Putsa och skiva köttet och krydda på båda sidor med salt, peppar och chiliflakes. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på pastan i formen.
4. Gratängsås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika blankt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, och låt koka ett par minuter. Tillsätt persilja, och fördela över köttet.
5. Topping: Halvera tomaterna och lägg i formen. Lägg ev på en tomatkvist. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter.
6. Vid servering: Garnera med timjan.

Recept: Bitte E:sonForsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Krämig fläskfilégratäng med italienska smaker

Squashgratäng med kyckling

Gratäng med squash och mozzarellaost

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…