Annons

Annons

Pastagratäng med fläskytterfilé

Idag bjuder vi på en krämig gratäng fylld med pasta, salami och fläskytterfilé.

pastagratäng

4 personer
4 portioner kokt pasta, t ex penne
150 g körsbärstomater i olika färger och former
1 msk smör
140 g tärnad bacon
1/2 dl urkärnade valfria oliver
1 liten burk inlagda kronärtskockshjärtan
1 burk crème fraiche med smak av paprika och chili
2 dl crème fraiche
700 g fläskytterfilé
salt, svartpeppar
2 msk smör
20-25 tunt skivade skivor salami av valfri sort
1-1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
persilja eller basilika

Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan, spola av och häll lite olja på den.

Halvera eller kvarta tomaterna.

Hetta upp smöret och fräs baconet blankt och smidigt. Låt rinna av på lite hushållspapper.

Låt oliver och kronärtskockshjärtan rinna av. Blanda pasta, tomater, oliver, bacon och kronärtskockhjärtan.

Putsa och salta och peppra runt om fläskytterfilén. Hetta upp smöret och bryn köttet.
Flytta över till ett ugnsfat och stek vidare i ugnens mitt ca 20 minuter. Ta ut köttet och låt det vila lite. Skär i skivor.

Bland de båda crème fraiche-sorterna och rör ihop med pastablandningen. Fördela i en smord ugnsform. Fördela den skivade fläskytterfilén ovanpå.

Vik salamiskivorna dubbla och stick ner med den stängda sidan uppåt mellan köttskivorna.

Strö över riven lagrad ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och garnera med kryddgrönt.

Tips! Chili-crème fraichen är ganska stark, därför blandas den ut med vanlig crème fraiche. Peta in lite sås mellan salamiskivor och fläskfilé, så blir gratängen krämig och god.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Vad ska jag bjuda på till middag?

– titta in i vår receptbank och inspireras av 100-tals recept >>


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…