Annons

Annons

Pastapytt med färs och mango chutney-sås

En ny och lättlagad variant till fredagstacosen!

Pastapytt med färs och mango chutney-sås

Strozzapreti är en skruvformad pasta med strävare yta som gör att den tar upp såsen bättre. Förr då bönderna bjöd in prästerna till dop, bröllop och begravning serverades ofta den goda pastan. Prästerna som hade det ganska knapert åt så mycket att de ibland kvävdes och därav namnet ”Präststrypare”.

Pastapytt med färs och mango chutney-sås

2 personer
150 g pasta, t ex strozzapreti
250 g köttfärs
2 tsk olja
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
1 krm chilipulver
2 krm paprikapulver
125 g broccoli
1 dl ärter
1 dl majs
Servering:
mango chutneysås, se recept

Annons

1. Koka pastan och låt den rinna av.
2. Stek färsen smulig i en stekpanna med olja. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Låt lök och paprika fräsa med färsen ett par minuter. Krydda med chilipulver och paprikapulver.
3. Ansa broccolin och dela den 
i mindre buketter. Förväll broccolin i en kastrull med lättsaltat vatten, 2 minuter. Lägg i ärterna och koka upp. Låt grönsakerna rinna.
4. Blanda broccoli, ärter, köttfärs, majs och kokt pasta.

Mango chutneysås
Rör samman 1 dl 
turkisk yoghurt 
och 2 msk mangochutney.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Pytt med halloumi och sötpotatis

Falu- och rotfruktspytt

Kasslerpytt med stekt ägg


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…