Annons

Annons

Pepparentrecote med grillade grönsaker och bearnaise

En pepparkryddad entrecote blir galet god grillad. Servera med grönsaker och hemgjord bearnaise.

Pepparentrecote

Pepparentrecote med grillade grönsaker och bearnaise

4 personer

1 kg entrecote i hel bit
2 msk hel rosépeppar
2 msk hel grönpeppar
1 msk hel svartpeppar
2 msk flingsalt
Grillade grönsaker:
2 squash
1 hel vitlök
2 paprikor
500 g tomater
1/2 dl olivolja
3 msk vit balsamvinäger
2 msk kapris
1 citron, rivet skal
3 msk finhackad persilja
salt, svartpeppar
Garnering:
timjan och/eller rosmarin
Servering:
bearnaisesås, se recept nedan

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Stöt alla pepparsorter grovt tillsammans med saltet. Putsa köttet och klappa in kryddorna ordentligt i köttet.
2. Stick in en stektermometer och grilla köttet på indirekt värme. Vänd ett par gånger under tiden. Köttet är klart när det har en innertemperatur på 58–60°, 1–1 1/2 timme. Låt vila i minst 20 minuter.
3. Grillade grönsaker: Dela squashen i grova bitar. Halvera tomaterna. Dela vitlöken på mitten. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Grilla grönsakerna tills de har lite färg, 3–4 minuter per sida. Blanda olja, vinäger, kapris, citronskal, persilja, salt och peppar.
4. Lägg upp grönsakerna på ett fat, ringla över vinägretten och blanda om. Skär upp köttet och lägg det ovanpå. Servera med bearnaisesås.

Bearnaisesås

4 personer: Plocka loss bladen från 1 knippa persilja. Skala och finhacka 2 schalottenlökar. Blanda 3 msk rödvinsvinäger, 2 msk kallt vatten, lök och 5 vitpepparkorn i en kastrull. Lägg i persiljekvistarna och 1 msk finhackad dragon. Koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Sila av. Smält 250 g smör. Vispa ihop den silade vätskan med 3 äggulor i en torr metallbunke. Ställ bunken över vattenbad och vispa ihop till ett tjockt skum. Tillsätt smöret droppvis under vispning tills det blir en tjock sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Finhacka persiljebladen och rör ner i såsen tillsammans med 1 msk finhackad dragon.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ostfylld lövbiff med kryddsmör och ugnsrostade grönsaker

Helstekt rostbiff med tryffelsmör


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…