Annons

Annons

Pepparkaksmuffins

Muffins med pepparkakssmak är gott att servera till glögg.

Pepparkaksmuffins

ca 12 muffins
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 1/2 dl matlagningsyoghurt

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
1 msk pressad apelsin
lingon

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg.
Blanda mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och bikarbonat. Sikta och rör ner blandningen i smeten växelvis med yoghurten.
Fördela smeten i muffnsformar. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna.
Rör ihop forsocker och pressad apelsin och garnera muffnsen. Lägg några lingon på toppen.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

BAKA OCKSÅ:
Skurna pepparkakor
Skurna pepparkakor med mandel
Baka de godaste pepparkakskolasnitten
Kolasnitt med smak av pepparkaka
baka i langpanna
Pepparkakasmums i långpanna

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…