Annons

Annons

Pepparkaksmums

Härligt doftande långpannekaka med pepparkakssmak. Ett recept som passar perfekt i juletid!

baka i langpanna

ca 24 bitar
150 g smör
350 g ljus sirap
2 1/2 dl strösocker
1 påse pepparkakskryddor
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk bikarbonat
2 msk varmt vatten
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g choklad av valfri sort
50 g ljus choklad, hyvlas

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med sirap, socker och kryddor. Dra kastrullen från värmen och rör i mjölk och ägg.
Lös bikarbonaten i vattnet och blanda ner. Tillsätt mjölet.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 34×24 cm, och grädda mitt i ugnen 45–50 minuter tills kakan stannat i mitten. Låt svalna.
Koka upp grädden och dra kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Bred chokladglasyren på kakan och låt stelna. Hyvla den ljusa chokladen över.

Gilla Året Runt på Facebook

Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ: 5 bästa tipsen – dags för amaryllis

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…