Annons

Annons

Persikor under mandeltäcke

Söt, fräsch och saftigt på samma gång! Testa den underbara desserten med persikor under knaprigt mandeltäcke.

Persikor under mandeltäcke

4 personer

1 burk konserverade persikor, 825 g
2 ägg
1 /3 dl strösocker
2 dl crème fraiche
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g mandelspån
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta
Servering:
vispgrädde eller glass

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Klyfta persikohalvorna och 
fördela dem i 4 smorda eldfasta 
portionsformar.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt crème fraiche, mjöl, 
vaniljsocker och riven 
mandelmassa. Fördela smeten över persikorna och strö på mandelspån.
4. Grädda strax under mitten i ugnen, 18–20 minuter.
5. Vid servering: Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Cheesecake med persikor och vit choklad

Smördegsbakelse med persika


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…