Annons

Annons

Pestofylld kycklingfilé

Pestofylld kycklingfilé

ca 497 kcal/port. Har du bråttom så köp färdig pesto på burk.

4 PERSONER

500 g kycklingfilé
30 g sesamfrön
1 näve babyspenat
1 citron i klyftor
1 dl pesto
BULGURSALLAD:
2 dl bulgur
1 endive
1 granatäpple

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna och banka ut dem lätt. Lägg på folieark, bred på peston och rulla ihop till en rulle.

Rulla i sesamfröna. Baka i ugnen ca 40 minuter.
Skär upp kycklingen i skivor. Varva med babyspenat och citronklyftor. Strö över resten av pinjekärnorna.
Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med skivad endive och kärnorna från granatäpplet.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

FLER GODA 5:2 RECEPT
Salamifylld kycklingfilé
Ugnsbakad kassler med ädelost
Bouef Bourguignon
Lammfärsbiffar med äppelsås

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…