Annons

Annons

Petra Marklund blir ny allsångsledare på Skansen

unnamedPetra Marklund efterträder Måns Zelmerlöf som allsångsledare på Skansen.

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Petra Marklund välkommen till Skansen och Sollidenscenen i sommar, säger Skansenchefen John Brattmyhr. Kombinationen av ny scen och ny allsångsledare som dessutom är det första kvinnan  på jobbet borgar för en riktigt bra allsångssommar!

Annons

Vad säger Petra Marklund själv? Här följer SVT:s intervju med en lagom chockad men glad allsångsledare:

Petra, hur reagerade du när du fick frågan från SVT?
– Ärligt talat så befann jag mig helt i chock och trodde jag hört fel. Men sen så började det klarna mer hur de hade tänkt. Nu tror jag att det här kommer att bli helt sjukt kul!!

Hur tror du att SVT har tänkt? Varför fick du jobbet?
– Först och främst tror jag SVT var ute efter något otippat, och det fick de ju kan man lugnt säga. En annan orsak hoppas jag är att jag har en fot i visornas värld och en fot i den moderna popmusiken, säger Petra Marklund. När jag var liten spenderade vi alltid våra somrar på landet vid Sjösala, granne med Evert Taubes anda, och pappa spelade alltid hans och andra visor hemma medan mamma sjöng till. Så jag har väl lärt mig en del därifrån.

Vad har du själv för relation till Allsången?
– Jag har varit med två gånger i programmet och att stå på Sollidens scen framför den tokentusiastiska publiken är en jättekick!

Hur kommer du att sätta din prägel på Allsången? Vad blir din grej?
– Först och främst kommer jag att vara mig själv. Jag ska försöka föra vidare Allsångstraditionen på mitt sätt och låta min kärlek till bra musik i alla genrer synas. Sen får vi se hur det kommer att arta sig. Det är nu arbetet börjar.

Till sist. Vad är din största skräck inför ditt nya sommarjobb?
– Att jag ska tuppa av mitt i direktsändningen.

Nedan klipp med Petra från Allsången i somras.

Av: Hulda Andersson Foto: Lars-Eric Örthlund/Skansen 

 

 


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…