Annons

Annons

Petra Mede blir årets julvärd

Petra Mede

Årets julvärd blir Petra Mede.

Hur kände du när du blev tillfrågad om att vara julvärd?

– Jag kände mig glad och hedrad. Det känns som att jag har fått ett förtroende som jag ska förvalta. Det är en viktig kväll som står för många olika saker – glädje och god mat, men även för eftertänksamhet och ensamhet.

Annons

Varför tror du att de valde just dig?

– Alla sådana frågar där man ska bedöma sig själv brukar jag passa på. Det finns ingen som har en så skev uppfattning om en själv som en själv. Så jag hoppas att andra människor har gjort ett bra val och tyckt att jag kan axla det här och kan bidra med någonting.

Hur tycker du att en bra julvärd ska vara då?

– Jag tycker att det är många parametrar som ska in i julvärdskapet. Andra galor eller sammanhang där det bara är fest är ju enklare. Men här är det så många olika känslor samtidigt som ska inrymmas. Det är ju allt från spontanitet, glädje och julklappsutdelning till att sitta för sig själv i lugn och ro och med eftertänksamhet. Och allt det där måste jag ha i bakhuvudet. Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att julen är dubbel, att julen är mycket festlig men att det också kan vara en mycket känslig dag för många. Så det gäller att täcka hela det där spannet på något sätt.

 Nu har du ju en väldigt vacker klänning på dig. Är det bestämt vad du ska ha på dig på julafton?– Ja, det är bestämt, men det är en överraskning. Överraskningar är alltid roligt tycker jag, så allt man kan göra en överraskning av ska man göra till det. Det vore ännu roligare om man kunde överraska sig själv på samma sätt, för när jag öppnar min garderob hemma så är det inte som att jag ”oj, ska jag ha på mig det här i dag?”, utan då kastar jag på mig väldigt oglamourösa kläder. Så därför ska jag göra en överraskning av den här klänningen som jag tänkte ha på mig på julafton.

Av: Hulda Andersson Foto: Magnus Ragnvid och SVT Intervju/Info: SVT

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…