Annons

Annons

Bästa hjälpen för mörka ringar, påsar och trötta ögon!

Mörka ringar under ögonen är ett problem som drabbar de allra flesta människor. Några av de vanligaste orsakerna till att man får ringar under ögonen är av allergi och ärftlighet, men också trötthet, stress eller dålig sömn.

 påsar under ögonen

unnamedAtt hitta rätt ögonkräm kan vara knepigt eftersom man helst vill att den verkar på så många problemområden som möjligt. Den ska ge fukt, ta bort påsar, minska rynkor och även dämpa mörka ringar. Och visst går det att köpa olika allt-i-ett-krämer men det är inte ultimat tycker medicinska hudterapeuten Lena Claesson på salong StockholmYou. Hennes tips är att fokusera på ett specifikt behov och utifrån detta välja en ögonkräm.

Kräm, gel eller roll-on, vad ska jag välja?
– Krämer brukar vara mer återfuktande, gel mer uppstramande och rollers brukar ha en kylande effekt och är dessutom smidigast att hantera.

Vad ska jag leta efter om jag har problem med mörka ringar under ögonen?
– Krämer som innehåller K-vitamin minskar kärlen och blåheten effektivt. Kolla också efter ämnet Procyanidol som stärker kapilärväggarna och på så sätt minskar det mörka. Till sist glöm inte bort en concealer. Be butikspersonalen om hjälp om du är osäker på rätt nyans.

Problem med påsar under ögonen?
– Ögonkrämer som innehåller koffeinrikt kaffe eller grönt te är bra mot påsar och svullnader eftersom det sätter igång blodcirkulationen och på så sätt minskar svullnader. Ögonkrämerna får gärna vara gelbaserade och kan förvaras i kylen eftersom kyla dämpar svullnader.

Problem med rynkor och linjer?
– Här bör man använda en ögonkräm som innehåller A-vitamin, den får gärna vara gräddig och fyllig samt innehålla Hyaluronsyra och massor av antioxidanter.

Hur sätter jag på en ögonkräm på bästa sätt?
– Lägg lite kräm med ringfingret och dutta fram och tillbaka under ögonen, undvik ögonlocken och var försiktig så att du inte får kräm i ögat eftersom det kan orsaka röda ögon och påsighet.

Vad är dina bästa tips för att få piggare ögon och se mindre trött ut?
– En effektiv genväg till pigga ögon är att använda eyepads. Perfekt inför en fest eller ett viktigt möte.

Annons

Snabbt ögonlyft

1101

 

 

 

Liftox från Christian Breton heter ett roll-on serum som bland annat innehåller kaviarextrakt och kollagen och lär minska rynkorna rejält, 499 kr, grandparfym.se

Jabushe-Eye-Lift-Serum-1

Jabushe Eye Lift Serum lyfter området runt ögonen och ger spänst, lyster, ökar cirkulationen och har en kylande effekt, Åhléns, 249 kr.

 Minskar rynkor

Vitamin A Eye Creme[1]

 

 

 

Ögonkrämen A Anti-Wrinkle Eye Creme från danska Beauté Pacifique minskar rynkor, fina linjer linjer samt förbättrar hudens spänst. Innehåller A-vitamin, 365 kr.
NIVEA-Q10plus-oegoncrem

 

 
Ögonkrämen Nivea Q10+ innehåller hudens eget enzym Q10 som återuppbygger, ger fukt och minskar linjer. Parfymfri, Åhléns, 110 kr.

Mot mörka ringar

ogonkram ahlens

Å ögonkräm motverkar torrhetslinjer, återfuktar och dämpar mörka ringar. Oparfymerad. Åhléns, 49 kr.

Yvonne_Ryding_Eye_Gel
Eye Gel från Yvonne Ryding är en vårdande och svalkande ögongel i formatet roll-on. Extrakt från askbark minskar mörka ringar, linjer och svullna trötta ögon, 150 kr.

 3 X Huskurer för trötta ögon:

Gurkmask, mot svullna ögon är en av de äldsta huskurerna. Lägg två skivor gurka i kylen i några timmar. Ta ut och lägg på ögonen.
Temask, Ta två tepåsar, gärna kamomillte och låt dra i ca 5 minuter i varmt vatten. Kyl till rumstemperatur och lägg påsarna på ögonlocken. Lägg en liten handduk över ögonen. Vila i ca 15 min.
Äggmask, vispa upp 1-2 äggvitor tills de blir fasta och stryk på den fasta äggvitan under ögat. Låt verka i ca 10 min innan du sköljer.

Tips: Eye pads mot trötta ögon

Generate bliss

Från Bliss kommer mirakelpadsen som på bara en kvart ger dig piggare ögon. Ögonpadsen är fullmatade med syre samt gurkextrakt som ger fukt och minskar trötthetslinjer, dyra men effektiva!, 4 pads kostar 469 kr.

Fler skönhetstips hittar du här:
Fixa håret med rätt redskap
63 tips för friskare hår

Av: Katarina Markiewicz, Foto: Lena Claesson, Shutterstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…