Annons

Annons

Pilgrimsmusslor med avokadoröra

Halstrade pilgrimsmusslor med avokadoröra passar lika bra på en buffé som att servera som en lyxig förrätt!

Pilgrimsmusslor med avokadorora

Pilgrimsmusslor med avokadoröra

8 bufféportioner
8 pilgrimsmusslor; det går bra med frysta tinade
25 g smör
salt och peppar
1 msk hackad gräslök

Avokadoröra:
1 avokado
2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
1 knivsudd chiliflakes

Annons

1. Tina ev pilgrimsmusslorna. Skölj och torka pilgrimsmusslorna. Stek dem 1 minut per sida i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2. Avokadoröra: Kärna ur avokadon och mixa avokadoköttet med honung, olja, salt och peppar. Smaka av med chiliflakes.
3. Lägg en liten klick avokado- röra på varje skal eller tallrik, toppa med en pilgrimsmussla och strö över gräslök.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Skaldjursgryta med musslor och räkor

Minipajer med räkor och blåmusslor

Läckraste skaldjursbuffén med räkor, krabba och musslor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…