Annons

Annons

Pizza med päron och skinka

ý

Sätt degen på morgonen och låt den jäsa under dagen. Perfekt för lata helgdagar.

4 personer

pizzadeg:
3 dl vatten
3 msk olja
25 g jäst
3 dl durumvetemjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
fyllning:
2 päron
200 g strimlad lufttorkad
skinka
200 g pizzaost
färsk rosmarin
färsk basilika
servera med:
sallad

Annons

Lös upp jästen i det kalla vattnet och oljan, tillsätt mjölet lite i taget, och blanda ner salt och socker mot slutet. Arbeta degen ca 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.

När man gör deg på kall degvätska kan degen gott och väl få stå och jäsa över dagen. Gör du degen på ljummet vatten tar jäsningen 1–2 timmar.

Strö över lite riven ost, lägg på päron skurna i klyftor, strö över skinka och resten av osten, hackad rosmarin och ba- silika. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått fin färg. Garnera med färsk basilika och servera med sallad.

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…