Annons

Annons

Plånboksvänliga viner till sensommarhelgen

Ett dyrt vin behöver inte alltid vara gott och ett billigt vin kan ibland vara ett fynd. Här kommer tips på fem bra budgetviner.

Vin till bra pris

Plånboksvänliga viner

Så här i slutet av sommaren kan många av oss känna att det har gått åt mycket pengar till semestrar och andra roliga saker man ägnat sig åt. Därför väljer jag att tipsa om dessa trevliga viner som är ganska så snälla mot den tunna plånboken.

Rödvin

Bianchi Montepulciano d’Abruzzo Umani Ronchi (7126) 69 kr är ett ekologiskt vin från Italienska Abruzzerna som är gott till pastarätter och fläskkött. Smakar mycket bra för en liten peng. Lättviktsflaskan gör det dessutom perfekt att ta med på sensommarens picknick.

Annons

The Black Shiraz (6131) 79 kr. Från Australien kommer det här vinet som passar till rätter med nöt- och lammkött. Nu när sommaren börjar närma sig hösten kanske man börjar längta efter en mustig gryta. Då bjuder jag gärna på det här därtill!

Org de Rac (2073) 85 kr. Kommer från Sydafrika och innehåller shiraz, cabernet sauvignon och merlot. Passar bra till de flesta rätter med lamm, nöt och vilt. Finns också på box för 229 kr. Ekologiskt!

Vitt vin

Dimension Chardonnay (5006) 77 kr är ett gott och prisvärt vin från Sydafrika som jag gärna skulle servera till stekt fisk och en god sallad. Går också bra att dricka på egen hand eller till helgens skaldjur.

Hunter´s Riesling (2480) 79 kr. Från Nya Zeeland kommer det här friska och fruktiga vinet som passar fint till fisk, skaldjur och mat med asiatisk touch. Det går även bra att servera som aperitif.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Toröstekt flundra

Gott med gryta

Fläskfilé i asiatiskt sällskap


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…