Annons

Annons

Perfekt med plommonmarmelad!

Len och god marmelad med lite smak av vanilj och kanel. Perfekt på smörgåsen, men prova också att klicka den i frukostfilen tillsammans med flingorna.

Marmelad av plommon

Till ca 1 1/2 liter
2 kg plommon
2 bitar hel kanel
1 vaniljstång
1 1/2 kg strösocker
1 påse certo fruktpektin 25 g
2 krm natriumbensoat

Skålla plommonen, skala och kärna ur dem. Lägg frukten i en gryta tillsammans med kanel och snittad urskrapad vanilj – stång. Koka upp under lock ca 10 minuter. Vispa sönder frukten med elvisp.
Blanda samman 1/2 dl socker med fruktpektin och rör ner i plommonen.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Koka ytterligare ca 1 minut. Tillsätt resterande socker och koka ca 5 minuter.
Skumma noga. Ta upp lite av marmeladen och blanda med natriumbensoat. Häll tillbaka i grytan och blanda om.
Häll upp på rena burkar och förslut genast.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda marmelader hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…