Annons

Annons

Plus-Sverker fick mystisk miljon på kontot: ”Väldigt obehagligt”

Vad skulle du göra om du plötsligt fick en mystisk miljon insatt på ditt bankkonto? Förre SVT-profilen Sverker Olofsson, som faktiskt drabbats av dilemmat, valde i alla fall att skicka tillbaka pengarna till avsändaren så fort som möjligt. Det berättar han i en krönika på News 55.

Konsumenternas förkämpe Sverker Olofsson fick en mystisk miljon insatt på kontot. Bild: IBL

Sverker Olofsson var länge konsumentkampens ansikte utåt som programledare för SVT:s ”Plus”. Numera lever Sverker Olofsson pensionärsliv men takterna sitter uppenbarligen i. I en krönika på sajten News 55 beskriver den förre SVT-profilen dramat när han plötsligt upptäckte att någon satt in drygt 1,3 miljoner kronor på hans konto.

Annons

Här berättar Sverker om hur han har stenkoll på sina konton. En stenkoll som bygger på misstänksamhet mot hur tillgängligt hans bankkonto är för andra. Och nu fick han sina misstankar bekräftade.

Gilla Året Runt på Facebook

”Någon hade satt in 1 345 693 Kr. Jag blev rasande tills jag insåg att man hackar väl inte in sig för att sätta in pengar. Det måste vara något annat”, skriver Sverker Olofsson i krönikan.

”Kändes skrämmande”

Han beskriver upplevelsen som riktigt obehaglig och tankarna snurrade.

” Är det någon Panama-kapitalist som använder mitt konto för att tvätta pengar? Är det någon gangster som har en mer långsiktig plan på att sätt mig i klistret? Eller är det någon som bara skall kolla hur hederlig jag är? Eller girig! Det kändes skrämmande!”, skriver han i krönikan.

Handlingskraftig som han är åkte han raka vägen till banken för att dryfta problemet med de insatta pengarna. Där fick han reda på att pengarna satts in av ett danskt investmentbolag och att de av allt att döma var Sverkers.

Men bankmannens försäkran lyckades inte lugna Sverker helt. Tankarna gnagde om att något inte stod rätt till. Vad andra kanske skulle uppfattat som en högvinst uppfattade Sverker som en etisk kvarnsten om halsen.

”Vill inte ha en krona som jag inte rår om”

Bankmannen, som uppfattat Sverkers dilemma, gjorde honom till viljes. Mindre än ett dygn efter att pengarna satts in fick Sverker ett kvitto på att de returnerats till insättarens konto.

Han kunde pusta ut.

”Vilken lättnad och så kommer nästa tanke. Tänk om det ändå var mina pengar?”, avslutar Sverker Olofsson krönikan.

Var pengarna kommer ifrån och varför är ännu oklart. Men Sverker Olofsson står fast vid sitt beslut.

– Jag skulle inte vilja ha en krona som jag inte rår om. Där är jag fjantig, vet du, om jag så får bara en femma fel i en kassa lämnar jag tillbaka den, säger han till Expressen.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Viola, 94 lurade bluffläkare – nu döms han

Inez Magnusson 
– Sveriges största kvinnliga svindlare

Eva-Maria lurades av bedragare på dejtingsajten


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…