Annons

Annons

Polenta med pesto

Det perfekta receptet om du ska grilla i helgen. Supergott! Och helt glutenfritt!

Året Runt

Det är en god och snabblagad ersättning till pasta, ris eller potatis.

4 personer
8 1/2 dl kycklingbuljong (glutenfri)
2 dl polentagryn
30 g smör
30 g finriven färsk parmesanost
1 krm svartpeppar

Annons

Servering:
röd pesto
basilika

1. Koka upp buljongen. Tillsätt polentagryn under vispning, fortsätt koka under ständig omrörning, 10–20 minuter, polentan är klar när den tjocknat. Ta bort från plattan.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda i smör, parmesanost och svartpeppar.
2. Smöra en form, 20×30 cm, och klä den med bakplåtspapper. Häll i polentan, jämna till. Plasta in och ställ i kylen ca 30 minuter. Ta fram polentan och dela den i ca 8 bitar. Pensla med olja, grilla ca 5 minuter på varje sida. Ringla över lite röd pesto och garnera med basilika.

Av Bitte E:son Forsberg
Assistent: Jenny Ohlin
Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…