Annons

Annons

Polkasemifreddo

Polkagrisar är barnsligt gott. I det här receptet blandar vi polkagrisar i en krämig semifreddo, en italiensk ”snabbglass” som inte behöver glassmaskin.

polkasemifreddo

6 personer
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl florsocker
2 äggvitor
1 dl krossade polkagrisar

Garnering:
krossade polkagrisar

Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna till en hård och stadig smet. Krossa polkagrisarna; det går bra i en mortel.
Blanda polkakrosset i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden. Vänd ner de vispade äggvitorna. Häll upp i en form och frys i minst
6 timmar. Garnera med krossade polkagrisar vid serveringen.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…