Annons

Annons

Poppis med poncho!

Säsongens hetaste plagg är ponchon – praktisk, värmande och tuff.

Att ponchon blivit så populär är inte konstigt alls. Det är ett lättburet och skönt plagg som enkelt kan träs över huvudet och bäras över en jacka eller en kavaj. Ponchon värmer och du kan svepa in dig i den. Ponchos finns för stor och liten kassa i kedjebutiker och exklusiva affärer och passar alla åldrar och storlekar.

Annons

En poncho är också ett smart sätt att datera upp garderoben och kan matchas med alla typer av plagg, både långbyxor och jeans, kjol och klänning.

Gilla Året Runt på Facebook

Behöver du uppdatera din garderob? Kolla in här >>

Ordet poncho kommer från spanskan och även om det filtliknande klädesplagget funnits i många kulturer, är det Sydamerikas indianfolk som mest förknippas med ponchos. Här ingår plagget i den traditionella klädedräkten längs Anderna. I Europa blev ponchon ett modeplagg under 1960-talet.

Säsongens ponchos finns i alla upptänkliga varianter, enfärgade och mönstrade, stickade och vävda, med eller utan fransar och volanger. Du kan bära din poncho året om. Svep in dig i en poncho inomhus på landet eller i fjällstugan i vinter och under kyliga vår- och försommarkvällar.

Vår stilrena poncho kan du köpa direkt från oss! Till butiken >>

Av Charlotte Brundin


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…