Annons

Annons

Porchetta på vårt vis

Porchetta

En klassisk Italiensk rätt som vi förenklat något och använt en variant med urbenad karré.

8 portioner

1 1/2 kg benfri fläskkarré
salt, svartpeppar
200 g parmaskinka
5 rosmarinkvistar
10 timjankvistar
15 basilikablad
3 vitlöksklyftor
4 msk smör

Annons

GARNERING:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa köttet och skär ett snitt längs med karrén. Fortsätt att skära snitt längs med och vik ut till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor.

Hacka salamin fint. Plocka örterna från stjälkarna och hacka dem fint. Hacka vitlöken. Blanda salami, fänkål, örter och vitlök och fördela på plattan. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Bind upp köttet med steksnöre och bryn det runt om i smöret. Lägg över köttet i en form och tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70 grader.

Låt köttet vila helst över natten om du vill den skall serveras kall, eller i minst 20 minuter om den skall serveras genast.

Fler goda rullader
Bacon- och örtfyllda skinkrullader
Laxfyllda rödtungsrullader 

 

 Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…