Annons

Annons

Portvinssill du själv lägger in

Stjärnanis och kryddnejlika ger portvinssillen perfekt smak för julbordet!

Portvinssill

6–8 bufféportioner
2 burkar inläggningssill à 420 g
1 rödlök
1/2 purjolök, använd gärna det gröna
2 msk finskuren dill
5 kryddnejlikor
2 lagerblad
2 stjärnanisfrukter
Lag:
3 dl vatten
11/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit, 12 %
1/2 dl portvin
Garnering:
rödlök
dill

Annons

1. Lag: Blanda samtliga ingredienser till lagen och rör kraftigt tills det mesta av sockret har smält helt.
2. Skölj sillen och låt den rinna av. 
Dela sillfiléerna i ca 1 cm snedställda bitar.
3. Skala och skiva rödlöken. 
Ansa, skölj och strimla purjolöken.
4. Varva grönsaker, sill och 
kryddor i en burk och häll lagen över. Låt stå svalt i minst 1 dygn. Garnera med lök och dill vid
servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Krämig äppelsill

Tomatsill

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…