Annons

Annons

Pot au feu med fläskfilé

Pot au feu är en fransk rätt som egentligen är ett långkok. Görs receptet på fläskfilé går det däremot fort! Här finns också vårens fina primörer med i grytan.

4 PERSONER

1 fläskfilé, ca 500 g
12 små potatisar, skalade
1 litet blomkålshuvud eller 1 bunt vit sparris
1 lagerblad
8 kryddnejlikor
3 morötter, skalade
1 purjolök, slantad
1 grönsaksbuljongtärning
100 g grön sparris
100 g sugar snaps
färsk timjan

Annons

PEPPARROTSSMÖR:
100 g smör
2 msk färsk, riven pepparrot
rosépeppar
finhackad timjan

Ansa fläskfilén från hinnor. Skala den vita sparrisen. Skär blomkåen i buketter. Lägg alltsammans i en kastrull till­ sammans med lagerbladet och kryddnejlikorna. Häll över vat­ten så det täcker. Lägg i bul­jongtärningen. Koka ca 20 minuter under lock.
Pepparrotssmör: Rör samman smör, pepparrot, hackad rosépeppar och timjan.

Gilla Året Runt på Facebook

Ta upp köttet och skär i 2 cm tjocka skivor. Servera buljong­ en och grönsakerna i djupa tall­rikar, lägg på några skivor kött och en klick pepparrotssmör. Servera ev lite fransk senap och mer riven pepparrot till.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…